DESPRE NOI

Suntem un grup de inițiativă, reunit pentru a crea o atmosferă de dezvoltare eficientă a domeniilor tehnologiilor inovaționale și comunicațiilor electronice.
Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale a fost lansată vineri, 13 septembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Programatorilor. Fiind o asociaţie obştească, aceasta reprezintă o uniune nonguvernamentală, nonprofit, apolitică. Este constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării comune a scopurilor propuse.
Membri pot deveni antreprenori din domeniul IT, cadre didactice și științifico-didactice, corpul tehnic și universitar , experți IT, elevi, parteneri de dezvoltare și alți doritori de a contribui la dezvoltarea domeniilor menționate.

MOLDOVA IT PARK LA BĂLȚI

Evenimente MOLDOVA IT PARK LA BĂLȚI

În ziua de 20 iunie 2019 în Sala de conferințe de la Hotelul VisPas a avut loc un meeting cu 10 companii IT din Bălți și Valentina Stadnic, administrator Moldova IT Park, care a reunit peste 20 participanți.

Evenimentul a fost organizat ca răspuns la concluziile Forumului IT din 18 mai 2019 și ca interes din partea mediului de afaceri IT din Bălți la dorința de a afla mai multe detalii despre Moldova IT Park din prima sursă.

Programul meetingului a constat dintr-un cuvînt de salut din partea organizatorilor (Ion Bodrug și Mircea Petic), prezentarea succintă a companiilor, discursul Valentinei Stadnic (administrator Moldova IT Park), sesiune de întrebări – răspunsuri, opiniile companiilor deja rezidente Moldova IT Park. Întîlnirea s-a finalizat prin formularea următoarelor concluzii:

Această reuniune a companiilor IT din Bălți poate reprezinta pentru viitor o platformă permanentă de comunicare.

Reunirea companiilor IT cu diverse domenii de activitate din mun. Bălți a permis familiarizarea cu mai multe detalii despre domeniile lor de activitate.

Meeting-ul a permis cunoașterea direcțiilor actuale de dezvoltare a domeniului IT din mun. Bălți.

Prezentarea dnei Valentina Stadnic a fost una informativă și interesantă pentru companiile IT participante.

Runda de întrebări răspunsuri a permis precizarea și concretizarea unor momente incerte care au fost initial.
Compania AMSoft s-a arătat mulțumită de calitatea sa de rezident Moldova IT Park din anul 2018.

Companiile IT au salutat organizarea unui astfel de eveniment și au exprimat ferma convingere a utilității lui la dezvoltarea companiilor în care activează.