DESPRE NOI

Suntem un grup de inițiativă, reunit pentru a crea o atmosferă de dezvoltare eficientă a domeniilor tehnologiilor inovaționale și comunicațiilor electronice.
Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale a fost lansată vineri, 13 septembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Programatorilor. Fiind o asociaţie obştească, aceasta reprezintă o uniune nonguvernamentală, nonprofit, apolitică. Este constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării comune a scopurilor propuse.
Membri pot deveni antreprenori din domeniul IT, cadre didactice și științifico-didactice, corpul tehnic și universitar , experți IT, elevi, parteneri de dezvoltare și alți doritori de a contribui la dezvoltarea domeniilor menționate.

Obiective

Programează-ți viitorul cu noi la Bălți!
PROMOVAREA

inovațiilor în inginerie și tehnologii digitale.

COLABORARE

între persoanele fizice și juridice implicate în domeniu.

MENȚINEREA

interacțiunii dintre instituțiile de învățământ de diferit nivel.

CREȘTEREA

interesului față de studii, angajare și inițierea afacerilor în domeniu.

În societate se vorbește din ce în ce mai mult despre rolul IT și cel al educației în acest domeniu. Totuși, spre regret, probabil din cauza unor mituri, numărul celor care își leagă destinul de IT nu e atât de mare la noi. Toți cunoaștem ce viitor au tehnologiile informaționale și ce salarii sunt în acest domeniu. Să spargem stereotipul precum că e dificil să devii programator. Pentru asta e nevoie de o gândire matematică bine pusă la punct și de mentori care să te îndrumeze.

Natalia Gașițoi Rector USARB

În prezent, în Republica Moldova există circa 1 500 de locuri de muncă pentru specialiștii IT, salariul lunar în sector fiind de circa 1 500 de dolari SUA. Îndemn echipa ACETI să continue inițiativele lansate, întrucât acestea pot fi sprijinite de mai mulți parteneri de dezvoltare ai țării noastre.

Sergiu Rabii Proiectul de competitivitate din Moldova

În IT am putea să investim entuziasm, timp și să promovăm companiile de profil din nordul Moldovei. Este un domeniu al viitorului, iar de interesul mare al tinerilor față de acest domeniu ne-am putut convinge la forumul de orientare profesională în IT pe care l-am organizat în luna mai curent. Ne propunem să încurajăm tinerii interesați să îndrăgească sectorul IT începând din liceu, ca în universitate să obțină o specialitate în domeniu, iar ulterior să își aplice cunoștințele în practică, la viitorul loc de muncă.

Ion Bodrug Președinte ACETI