DESPRE NOI

Suntem un grup de inițiativă, reunit pentru a crea o atmosferă de dezvoltare eficientă a domeniilor tehnologiilor inovaționale și comunicațiilor electronice.
Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale a fost lansată vineri, 13 septembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Programatorilor. Fiind o asociaţie obştească, aceasta reprezintă o uniune nonguvernamentală, nonprofit, apolitică. Este constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării comune a scopurilor propuse.
Membri pot deveni antreprenori din domeniul IT, cadre didactice și științifico-didactice, corpul tehnic și universitar , experți IT, elevi, parteneri de dezvoltare și alți doritori de a contribui la dezvoltarea domeniilor menționate.

ITFORUM 2019

La Bălţi a fost organizat primul forum de orientare profesională în domeniul IT.

Oferte de muncă în domeniul IT pentru studenţii din nordul Republicii Moldova. Elevii şi studenţii din Bălţi au participat la primul forum de orientare profesională organizat în nordul ţării. La eveniment au venit reprezentanţii mai multor companii din domeniu, în căutare de angajaţi chiar şi fără experienţă.

În cadrul forumului, tinerii pasionaţi de IT au putut să afle mai multe lucruri noi din culisele acestui domeniu dar şi să găsească un loc de muncă. Reprezentanţii unor companii cu capital străin au venit cu oferte reale pentru cei care fac primii paşi în limbajele de programare si îşi doresc o carieră de succes în domeniu.

Forumul de orientare profesională în domeniul IT a fost organizat în premieră la Bălţi şi a atras studenţi de la diferite facultăţi. Acesta a fost organizat de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi cu spijinul financiar al Proiectului de Competitivitate al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.