DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

ITFORUM 2019

Evenimente ITFORUM 2019

La Bălţi a fost organizat primul forum de orientare profesională în domeniul IT.

Oferte de muncă în domeniul IT pentru studenţii din nordul Republicii Moldova. Elevii şi studenţii din Bălţi au participat la primul forum de orientare profesională organizat în nordul ţării. La eveniment au venit reprezentanţii mai multor companii din domeniu, în căutare de angajaţi chiar şi fără experienţă.

În cadrul forumului, tinerii pasionaţi de IT au putut să afle mai multe lucruri noi din culisele acestui domeniu dar şi să găsească un loc de muncă. Reprezentanţii unor companii cu capital străin au venit cu oferte reale pentru cei care fac primii paşi în limbajele de programare si îşi doresc o carieră de succes în domeniu.

Forumul de orientare profesională în domeniul IT a fost organizat în premieră la Bălţi şi a atras studenţi de la diferite facultăţi. Acesta a fost organizat de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi cu spijinul financiar al Proiectului de Competitivitate al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.