DESPRE NOI

Suntem un grup de inițiativă, reunit pentru a crea o atmosferă de dezvoltare eficientă a domeniilor tehnologiilor inovaționale și comunicațiilor electronice.
Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale a fost lansată vineri, 13 septembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Programatorilor. Fiind o asociaţie obştească, aceasta reprezintă o uniune nonguvernamentală, nonprofit, apolitică. Este constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării comune a scopurilor propuse.
Membri pot deveni antreprenori din domeniul IT, cadre didactice și științifico-didactice, corpul tehnic și universitar , experți IT, elevi, parteneri de dezvoltare și alți doritori de a contribui la dezvoltarea domeniilor menționate.

ONLINE – Profesiile IT în regiunea de nord a Republicii Moldova

Evenimente ONLINE – Profesiile IT în regiunea de nord a Republicii Moldova

Profesiile IT în regiunea de nord a Republicii Moldova

În ziua de 7 mai 2020, a avut loc o activitate de tip seminar online cu genericul „Profesiile IT în regiunea de nord a Republicii Moldova” pentru tinerii pasionați de acest domeniu în regiunea de nord a Republicii Moldova. La această activitate au participat circa 130 de elevi și cadre didactice din raionul Fălești și mun. Bălți.

La seminarul online ACETI a venit cu un mesaj pentru tineri de a urma o carieră de IT în regiunea de nord a Republicii Moldova dar și cu anumite detalii de lucru dezvăluite de reprezentanții companiilor IT locale, membri ACETI compania MeraxSoft, reprezentată de către Sergiu Chilat, director IT și compania ULS reprezentată de către manager proiecte Andrei Litra.

În cadrul activității a fost menționat că în regiunea de nord sunt toate împrejurările pentru dezvoltarea dinamică a domeniului începând cu profesorii calificați de informatică, școli profesionale și colegii cu specialități de IT, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți cu mai multe specialități informatice și companiile de IT, numărul cărora crește continuu în fiecare an.

Evenimentul s-a dovedit util și interesant, mentorii răspunzând la multiplele întrebări ale tinerilor.

Video de la activitate aici.