DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

Festival de cybersport la Bălți, susținut de ACETI și DIH

Articol ACETI Festival de cybersport la Bălți, susținut de ACETI și DIH

ACETI și Digital Innovation Hub of Moldova au susținut festivalul de cybersport Atehno.md Gamefest. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord.

În cadrul competiției, desfășurate în aer liber la o bază de odihnă de la marginea Bălțului, 24 de tineri din diferite părți ale țării au devenit concurenți în jocul Mortal Kombat 11.

După o serie de lupte virtuale acerbe, învingător al concursului a devenit Egor Vizitiv, urmat îndeaproape de cybersportivii Alexandr Culicov, Alexandr Cernovschi și Constantin Fetescu.

Câștigătorul competiției, dar și ceilalți premianți s-au ales cu premii prețioase din partea organizatorilor și sponsorilor evenimentului. Premiul mare a fost un scaun performant pentru gaming.

Participanții s-au arătat încântați de eveniment și au promis că vor veni neapărat și la alte ediții, mai ales dacă vor avea șansa să concureze și la alte jocuri video.

Co-sponsor al festivalului a fost compania Beermaster Brewery.

Digital Innovation Hub of Moldova este un proiect creat în decembrie 2021 de către ACETI, împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale.

DIH of Moldova este implementat în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului – Innovate Moldova (finanțat de USAID Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau).