DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

ACETI și DIH, parteneri la organizarea EUROLAN 2023

Articol ACETI ACETI și DIH, parteneri la organizarea EUROLAN 2023

ACETI și Digital Innovation Hub of Moldova se aliniază în calitatea sa de partener la organizarea Școlii de Toamnă EUROLAN 2023 la USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți care se încadrează perfect în șirul de evenimente din perioada Zilelor de Transformare Digitală în RDN2.0.

Școala de Toamnă EUROLAN 2023 se desfășoară în perioada 10-17 septembrie 2023 și va reuni online și offline la Bălți mediul academic din domeniul IT din Republica Moldova, România, SUA, Țările de Jos, dar și Marea Britanie.

EUROLAN2023 se concentrează pe cercetări recente în generarea limbajului natural, învățarea automată aplicată limbii, inteligența artificială și sisteme de raționament, lingvistica computațională și implicațiile inteligenței artificiale în societate, educație și știință, pentru a familiariza participanții cu teoria și practica modelelor generative de inteligență artificială.

Digital Innovation Hub of Moldova este un proiect creat în decembrie 2021 de către ACETI, împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale.

DIH of Moldova este implementat în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului – Innovate Moldova (finanțat de USAID Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau).