DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

ACETI a participat la evenimentele de celebrare a 80 de ani de la fondarea ICCC „Selecția”

Evenimente ACETI a participat la evenimentele de celebrare a 80 de ani de la fondarea ICCC „Selecția”

ACETI a participat la evenimentele de celebrare a 80 de ani de la fondarea ICCC „Selecția”

Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) a luat parte, în zilele de 13-14 iunie, la evenimentele dedicate împlinirii a 80 de ani de la înființarea ICCC „Selecția”, acum filială a Centrului Național de Cercetare și Producere a Semințelor (CNCPS).

La conferința jubiliară au fost prezenți peste 100 de participanți, reprezentanți ai Guvernului, mediului academic și de afaceri din domeniul agriculturii din Republica Moldova, România și Turcia.

ACETI, în calitate de partener al instituției-gazdă în implementarea proiectului „„Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR), a expus la eveniment dronele achiziționate în cadrul proiectului. Unul din aparatele de zbor, o dronă multispectrală, va fi folosită pentru cercetări științifice pe lanurile CNCPS.

Prezent la eveniment, Vladimir Bolea, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a menționat importanța instituțiilor de cercetare științifică pentru economia și dezvoltarea țării și a urat instituției mulți ani de activitate prolifică cu noi descoperiri importante.

A doua zi, 14 iunie, a fost dedicată seminarului specializat dedicat tehnologiilor și sistemelor de lucrare ale solului, organizat de CNCPS împreună cu Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală  în parteneriat cu susținerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Evenimentul a fost dedicat agricultorilor din partea de nord a Republicii Moldova, prezenți într-un număr de peste o sută de persoane.

ACETI felicită ICCC „Selecția” cu această ocazie remarcabilă și îi urează mulți ani cu realizări frumoase ce vor aduce folos întregii noastre societăți.