DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

ACETI, participare la EIT Community Moldova Ecosystem Day

Evenimente ACETI, participare la EIT Community Moldova Ecosystem Day

Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale a participat joi, 13 iunie, în persoana președintelui Ion Bodrug, la evenimentul EIT Community Moldova Ecosystem Day, organizat de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).

Discuțiile din cadrul evenimentului s-au axat pe sinergiile dintre educație, crearea de întreprinderi și inovare, precum și pe rolul esențial al instrumentelor europene și internaționale în crearea unui mediu favorabil inovării. Grupul de experți a explorat, de asemenea, provocările și oportunitățile existente în domeniu.

ACETI a beneficiat de posibilitatea acordată de EIT de a ne împărtăși experiența de implementare a inovațiilor digitale în cadrul IMM-urilor pentru creșterea competitivității acestora la nivel atât național, cât și internațional. Ion Bodrug, președintele ACETI, a punctat principalele sinergii și inițiative strategice pentru creșterea ecosistemului inovației prin Digital Innovation Hub of Moldova.

Participanții la eveniment au avut ocazia să participe la discuții despre alinierea ecosistemelor locale cu strategiile europene de inovare, să descopere ecosistemul de inovație emergent al Moldovei și contribuțiile sale la agendele regionale și europene, să dezvolte parteneriate și să exploreze oportunități pentru transfer de tehnologie și inovație, să se conecteze cu startup-uri, cercetători, inovatori și lideri din industrie din Moldova și din întreaga Europă.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) are ca scop stimularea creșterii economice durabile și competitivității în Europa prin sporirea capacității de inovare. EIT integrează învățământul superior, cercetarea și afacerile pentru a încuraja inovația și antreprenoriatul, concentrându-se pe marile provocări sociale.