DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

Participanții la Zilele Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord 2.0. Andrei Litra

Articol ACETI Participanții la Zilele Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord 2.0. Andrei Litra

Printre speakerii participanți la evenimentele dedicate Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord 2.0, desfășurate de #ACETI și Digital Innovation Hub of Moldova a fost și Andrei Litra, membru ACETI, un specialist de top din industria IT, care a împărtășit participanților la evenimente din vasta și valoroasa lui experiență în dezvoltarea produselor software.

Andrei Litra are o experiență de peste 10 ani în industria IT, activând în acest timp ca developer, manager de proiecte sau director IT.

În cadrul evenimentului de încheiere a Zilelor Transformării Digitale în Regiunea de Dezvoltare Nord 2.0, „IT Ecosystem SummIT 2023”, specialistul a vorbit celor prezenți despre un element foarte important din procesul de creare a programelor, numit Code review, care constă în analiza critică a lucrului membrilor echipei din partea managerului de echipă sau în cadrul echipei.

„De obicei puțini știu de Code review. Chiar și în companiile IT, chiar și în echipele deja formate acest proces nu există. Acest lucru este o problemă, deoarece pe o perioadă îndelungată de lucru asupra unui produs IT apar mai multe probleme, dacă codul nu este verificat în cadrul echipei”, a notat Andrei Litra.

Un mare beneficiu al Code review este crearea unor standarde similare de cod pentru toată echipa, ceea ce ușurează în continuare citirea codului, chiar dacă el este creat de mai mulți oameni, dar și mentenanța acestuia. Un alt avantaj este minimizarea greșelilor și bug-urilor din cod.

Actualmente, Andrei Litra activează ca Delivery Lead la compania internațională Amdaris.