DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

DIH Moldova – partener la „Maratonul ideilor de afaceri”

DIH Activitati DIH Moldova – partener la „Maratonul ideilor de afaceri”

Reieșind din misiunea de sprijinire, consolidare și promovare a unei culturi antreprenoriale, capabile să accelereze inițierea de afaceri sau dezvoltarea afacerii existente Digital Innovation Hub of Moldova a fost partener la concursul „Maratonul ideilor de afaceri” astfel susținând inițiativa membrului său – IAS Soroca – Business Incubator in Moldova.

Am fost bucuroși să vedem interesul, prezența și implicarea activă a companiilor Moldcell, Victiana SRL, Hikvision Moldova și Reliable Solutions Distributor – membre ACETI.

În urma prezentării celor peste 20 de idei și planuri de afaceri deosebit de interesante și originale membrii juriuliui, din care au făcut parte membrii ACETI, au desemnat învingătorii, aceștea au fost premiați prin intermediul Organizației Internaționale a Muncii. De locul I și 2500 de euro s-a învrednicit Eudochia Pascari, Locul II și 2 mii de euro Alina Marețcaia, iar locul III și a câte 1000 de euro, au câștigat Cristina Bîrtea, Natalia Vrancean și Elvira Benderleu.

Dincolo de aceasta companiile ACETI au venit și ele în susținerea participanților.

Doi tineri au fost premiați cu smartphone premium pentru ideile de afaceri curajoase și inovative de către Carolina Bugaian, CEO Moldcell.

Companiile Victiana și RSD au venit cu premii de încurajare pentru toți participanții.

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către ACETI, împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale.

DIH of Moldova este implementat în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului – Innovate Moldova (finanţat de USAID Moldova şi Embassy of Sweden in Chisinau)