DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

Compania Moldcell a venit cu o soluție de digitalizare a modalității de plată în transportul public

DIH Activitati Compania Moldcell a venit cu o soluție de digitalizare a modalității de plată în transportul public
În cadrul Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) membrul ACETI, compania Moldcell a venit cu o soluție de digitalizare a modalității de plată în transportul public în cadrul ÎM „Direcția de troleibuze Bălți”.
Pasagerii de troleibuze din mun. Bălți ar putea plăti călătoriile folosind numărul Moldcell. Această metodă de plată este una inovațională pentru Republica Moldova și are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de plată pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar și făcându-l mai convenabil pentru abonații Moldcell.
DIH of Moldova este un proiect creat în decembrie 2021 de către ACETI, împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale.
DIH of Moldova este implementat în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului – Innovate Moldova (finanţat de USAID Moldova şi Embassy of Sweden in Chisinau).