DESPRE NOI

Suntem un grup de inițiativă, reunit pentru a crea o atmosferă de dezvoltare eficientă a domeniilor tehnologiilor inovaționale și comunicațiilor electronice.
Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale a fost lansată vineri, 13 septembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Programatorilor. Fiind o asociaţie obştească, aceasta reprezintă o uniune nonguvernamentală, nonprofit, apolitică. Este constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării comune a scopurilor propuse.
Membri pot deveni antreprenori din domeniul IT, cadre didactice și științifico-didactice, corpul tehnic și universitar , experți IT, elevi, parteneri de dezvoltare și alți doritori de a contribui la dezvoltarea domeniilor menționate.

ACETI partener de implementare a proiectului „Laboratory for journalists”

Evenimente ACETI partener de implementare a proiectului „Laboratory for journalists”

În ziua de 24 septembrie 2020 în cadrul Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți a fost inaugurat un laborator pentru studenții de la jurnalism.

Proiectul „Laboratory for journalists”, este finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de Asociația „Nord Press Club” în parteneriat cu Universitatea de Stat „ Alecu Russo” din Bălți și Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.

La festivitatea de lansare a fost prezent Președintele ACETI, Ion BODRUG care a venit cu un mesaj de salut în care a încurajat tinerii să studieze tehnologiile așa cum în tot mai multe domenii sunt necesare competențele digitale.

Studenții de la jurnalism își vor desfășura orele practice într-un laborator dotat cu instrumente digitale precum: calculatoare multimedia, camere de luat vederi și softurile necesare pentru elaborarea reportajelor și a emisiunilor, iar tinerii interesați de acest domeniu vor putea învăța această meserie.

Evenimentul de inaugurare a laboratorului s-a desfășurat online.

În cadrul acestui laborator zilnic peste 25 de tineri vor fi instruiți cum să realizeze corect produse mediatice și vor însuși meseria de la jurnaliști cu experiență.