DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

ACETI partener de implementare a proiectului „Laboratory for journalists”

Evenimente ACETI partener de implementare a proiectului „Laboratory for journalists”

În ziua de 24 septembrie 2020 în cadrul Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți a fost inaugurat un laborator pentru studenții de la jurnalism.

Proiectul „Laboratory for journalists”, este finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de Asociația „Nord Press Club” în parteneriat cu Universitatea de Stat „ Alecu Russo” din Bălți și Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.

La festivitatea de lansare a fost prezent Președintele ACETI, Ion BODRUG care a venit cu un mesaj de salut în care a încurajat tinerii să studieze tehnologiile așa cum în tot mai multe domenii sunt necesare competențele digitale.

Studenții de la jurnalism își vor desfășura orele practice într-un laborator dotat cu instrumente digitale precum: calculatoare multimedia, camere de luat vederi și softurile necesare pentru elaborarea reportajelor și a emisiunilor, iar tinerii interesați de acest domeniu vor putea învăța această meserie.

Evenimentul de inaugurare a laboratorului s-a desfășurat online.

În cadrul acestui laborator zilnic peste 25 de tineri vor fi instruiți cum să realizeze corect produse mediatice și vor însuși meseria de la jurnaliști cu experiență.