DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

<strong>Viitorii agricultori, în vizită la Tekwill</strong>

Articol ACETI Viitorii agricultori, în vizită la Tekwill

Aproape 100 de studenți și profesori din cinci instituții de învățământ tehnic professional cu profil agricol, prezenți la Conferința „Lansarea Proiectului” EDU-TECH-AGRO-NORD „Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord”, au venit după finalizarea evenimentului într-o excursie organizată de ACETI la centrul Tekwill Bălți.

Tinerii au avut ocazia să se familiarizeze cu multitudinea de programe de formare în domeniul tehnologiilor informaționale, disponibile la Tekwill, dar și să viziteze diverse ateliere din cadrul centrului.

Studenții au profitat de șansa de a vedea pe viu utilaje pentru tăierea cu laser și lucrări realizate pe aceste utilaje, dar și roboți și drone programate de discipolii Clubului Tinerilor Makeri și multe altele.

Profesorii, la rândul lor, au apreciat înalt activitatea centrului Tekwill și au depănat amintiri de pe vremea când erau ei înșiși studenți.

Proiectul „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord” este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) și este implementat de către ACETI, în colaborare cu partenerii de dezvoltare.