DESPRE NOI

Suntem un grup de inițiativă, reunit pentru a crea o atmosferă de dezvoltare eficientă a domeniilor tehnologiilor inovaționale și comunicațiilor electronice.
Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale a fost lansată vineri, 13 septembrie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Programatorilor. Fiind o asociaţie obştească, aceasta reprezintă o uniune nonguvernamentală, nonprofit, apolitică. Este constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, în vederea realizării comune a scopurilor propuse.
Membri pot deveni antreprenori din domeniul IT, cadre didactice și științifico-didactice, corpul tehnic și universitar , experți IT, elevi, parteneri de dezvoltare și alți doritori de a contribui la dezvoltarea domeniilor menționate.

Proiecte

IT@Weekend Morning

IT@Weekend Morning

Aceste activități sunt concepute în forma master class-urilor pentru elevi, studenți și tuturor celor pasionați de IT oferite cu drag de către profesioniștii de la companiile IT locale pentru a ilustra întreaga varietate de posibilități a unei cariere IT acasă, în regiunea de nord a Republicii Moldova. Activități EXCEPȚIONALE, ABSOLUT GRATUITE, au loc în diferite locații, atât în instituții de învățământ (Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Colegiul Politehnic din mun. Bălți, Școala Profesională nr. 5 din mun. Bălți, Liceul Teoretic „M. Eminescu” din mun. Bălți) cât și în sediile companiilor locale! Participanții au avut posibilitatea, dar vor avea și în continuare, de a vedea pe viu nu doar sediul, dar și atmosfera de lucru a angajaților acestor companii! Mulțumim tuturor care au participat toamna 2019 și la prima activitate pe 29 februarie 2020, cât și speakerilor cu experiență de mai mult de 10 ani în domeniu IT, reprezintanți ai companiilor locale: ULS, Merax, ATehno, Interlink, AMSoft și Click-com! Activitățile IT@Weekend Morning sunt organizate cu susținerea Proiectului de competitivitate din Moldova (USAID, Ambasada Suediei și UKAID). Cu siguranță în condițiile în care programul va fi stabilit în perioada imediat următoare ACETI Vă va oferi ocazia absolut FĂRĂ NICI o PRESELECȚIE și FĂRĂ TAXĂ să participați la aceste activități! Iată de ce tot mai multă lume din domeniului IT este gata să se consolideze în regiunea de nord a Republicii Moldova în jurul ACETI. Membrii ACETI sunt receptivi la sugestiile de la toți cei care sunt pasionați de IT și care își doresc să contribuie la dezvoltarea domeniului în regiunea de nord a Republicii Moldova. Sugestia ACETI este să urmezi o carieră de IT în regiunea de nord a Republicii Moldova! Suntem cu gândul la succesul TĂU în carieră de IT aproape de casă! Ne vedem la IT@Weekend Morning!