DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

Portfolio

Forum de orientare profesională în IT

Forum de orientare profesională în IT

Un forum de orientare profesională în IT a avut loc sâmbătă, 18 mai a.c., la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Evenimentul, o premieră pentru partea de Nord a RM , a reunit spicheri de la renumite companii și asociații din țară și de peste hotare cum ar fi Amazon Iași, Endava Chișinău și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

În cadrul evenimentului, Ion Bodrug , vicepreședintele CDSI al USARB a menționat că acest Forum IT , a fost organizat pentru a-i cointeresa pe absolvenții instituțiilor de învățământ preuniversitar și profesional tehnic privind o eventuală carieră de specialist IT la Bălți.

Totodată, Universitatea din Bălți și-a prezentat realizările în domeniului IT, precum și cele mai importante rezultate obținute în urma colaborării cu mai multe companii IT.

În cadrul evenimentului au fost lansate discuții despre aprofundarea colaborării USARB cu un șir de companii IT.

De asemenea, organizatorii evenimentului au oferit publicului interesat informații relevante despre aportul USARB la dezvoltarea domeniul IT în zona da Nord a Țării.

La primul Forum IT de la USARB au participat peste 200 de invitați din nordul Republicii Moldova: reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul IT; cadre didactice și științifico-didactice, studenți și elevi de la instituțiile de învățământ preuniversitar, profesional tehnic și universitar din zona de nord a republicii; experți IT și jurnaliști. Evenimentul a fost organizat de USARB și Consiliul pentru Dezvoltarea Strategică Instituțională (CDSI) al USARB, în parteneriat cu Consiliile raionale din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova și mai multe companii IT locale.

Organizarea Forumului IT a fost finanțată din contribuția poporului American, Suedez si a Regatului Unit, prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare, compania CodeFactory Chișinău și Atehno ( Basm ) și alte companii locale.