DESPRE NOI

Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) este un proiect creat în decembrie 2021 de către Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale, după modelul European Digital Innovation Hub din România, care asigură conexiuni dintre startupuri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care conectează companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

ACETI și Strategic Group, ședință de totalizare la sfârșit de semestru

Articol ACETI ACETI și Strategic Group, ședință de totalizare la sfârșit de semestru

Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) contribuie la creșterea specialiștilor de calitate cu competențe digitale în diverse domenii ale economiei naționale.

În cadrul acordului de colaborarea dintre ACETI și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, precum și calității de membru la Digital Innovation Hub of Moldova, în semestrul II, al anului de studiu 2022-2023, grupul de companii Strategic group, membru ACETI, a oferit gratuit acces pentru softul care permite digitalizarea proceselor interne într-o întreprindere.

Astfel, studenții specialităților de la științe economice au avut ocazia de a studia exemplu un instrument veritabil de software pentru afaceri. În cadrul ședinței de lucru de totalizare la care au participat reprezentanții ACETI, ai grupului de companii Strategic Group (membru ACETI) și reprezentanții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost analizată experiența colaborării în acest format, dar și au fost identificate și posibilitățile de a extinde și a aprofunda dialogul în acest format în perioada imediat următoare.

Menționăm faptul că utilizarea instrumentelor software în cadrul proceselor interne ale companiilor contribuie la transformarea digitală, dar și la creșterea competitivității întreprinderilor în Republica Moldova.